برای اسکیتسواری بهتر، شناخت بدن و آسیبها و صدماتی که بر اثر اسکیتسواری به وجود میآید و راههای پیشگیری از آسیب و تقویت قسمتهای مختلف بدن در ورزش اسکیتسواری بعنوان عملکردی حرفهای به شمار میرود. در این مطلب میخواهیم به شناخت بهتر تاندون و لیگامان بپردازیم.
مقایسه |
|
رباط یا لیگامان |
زردپی یا تاندون |
برای اتصال استخوانها |
برای اتصال عضله به استخوان |
برای استحکام و پایداری بیشتر مفاصل |
برای اجرای حرکات مفصلی |
از جنس پروتئین کلاژن |
از جنس پروتئین کلاژن |
بافت سفت و منعطف |
بافت نرم و منعطف |
زرد |
سفید |
دارای کلاژن کمتر |
دارای کلاژن بیشتر |
نیاز به خونرسانی کمتر |
نیاز به خونرسانی بیشتر |
دارای بافت با رشتههای در هم تنیده |
دارای بافت با رشتههای موازی |
در اسکیتسواری بر اثر فعالیت سنگین، برخورد، فشار تمرین، توقف ناگهانی، شروع ناگهانی، ضربه، تغییر جهت و ... امکان آسیب و یا پارگی این دو بافت افزایش پیدا میکند.
در آسیب با استراحت، بستن آتل، یخ درمانی، مصرف مسکن، محدود کردن فعالیت، استفاده از عصا، فیزیوتراپی و .... بهبود حاصل میشود اما در پارگی نیاز به عمل جراحی است و تصویربرداری با اشعه ایکس تشخیص این موضوع را فراهم میکند.
مواد غذایی زیر به تولید بیشتر پروتئین کلاژن بعنوان ماده پایه تاندون و لیگامان کمک میکند؛
ویتامین C که در مرکبات و توت فرنگی به وفور یافت میشود.
ویتامین A که به شکل بتاکاروتن در ترکیب غذاهای گیاهی و گوشت حیوانات یافت میشود.
مس که در روغن کنجد، پنیر، عدس، پودر کاکائو و … یافت میشود.
آنتی اکسیدان آنتوسیانیدین موجود در گیلاس، تمشک، زغال اخته و توت سیاه یکی دیگر از این مواد است.
پرولین و گلایسین نیز از اسیدهای آمینهای است که به ترتیب در سفیده تخم مرغ و ژلاتین تهیه شده از استخوان و قلم گاو و گوسفند به مقدار زیاد وجود دارند.
مصرف موارد زیر نیز در تخریب بیشتر کلاژن موثر است؛
قند
شکر سفید
نوشابه
دود تنباکو و توتون
تهیه و تنظیم:
مصطفی علیمحمدی
توسعه دهنده اینلاین اسکیت
Mostafa Ali Mohammadi
Inline skating Developer
منبع:
© Link